LU-VI: 8:00 - 20:00
FacebookTwitterLinkedInYoutube

Mezoterapia - tratament modern anti-aging

Home » Blog » Mezoterapia - tratament modern anti-aging
10.02.2020

 

scris de dr Georgiana Dogarescu - Medic specialist dermato-venerologie

 

Imbătrânirea este un proces complex, multifactorial, care afectează fiecare organ din corp, inclusiv pielea. Clinic, pielea îmbătrânită este caracterizată ca fiind subțire și uscată, cu riduri vizibile și elasticitate scazută.

Pentru a amâna efectele îmbătrânirii asupra tenului nostrum, putem apela la diverse terapii oferite de medicina modernă.

 

Mezoterapia este una dintre aceste metode, de menținere și îmbunătățire a calităților pielii cu efect de întinerire, hidratare, stimulare a foliculului pilos și regenerare a pielii, prin intermediul unor microinjectii. Acestea introduc la nivelul dermului (statul mijlociu al pielii), un cocktail de substanțe active: acid hialuronic, vitamine, antioxidanți, oligominerale, coenzime, etc.

 

Cui se adreseaza mezoterapia?

 

Fiind indicată atât ca procedura de prevenire, cât și de corectare, mezoterapia poate fi administrată pacienților cu vârsta cuprinsă între 20 și 75 de ani, mai ales că semen ale procesului de îmbătrânire pot surveni de la vârsta de 20 de ani, în funcție de bagajul genetic al fiecărui individ.

După efectuarea unei anamneze amănunține, medicul va stabili o schemă de tratament individualizată ca număr și frecvență a ședințelor.

 

Procedura este contraindicata urmatoarelor categorii de pacienți:

 

 

De ce sa apelezi la mezoterapie?

 

Mai mult de 15.000 de medici din Europa și America de Sud ultilizează această tehnică deoarece are numeroase avantaje și elimină efectele secundare și contrindicațiile asociate multor medicamente. Deseori intoleranța la medicamente se datorează faptului că acestea ajung în părti ale corpului, unde nu este necesară acțiunea lor.

Prin mezoterapie, zona țintă este atinsă imediat, cantitatea de medicament necesară este mult redusă, iar efectele sunt vizibile încă de la prima sedință.

 

Efecte

 

 

Cum se realizează?

 

Protocolul terapeutic constă în curățarea și dezinfectarea tegumentului, aplicarea unei creme anestezice, tehnica propru-zisă - de microinjectare, masaj și în final aplicarea unor creme calmante si fotoprotecție.

 

Substanțele folosite pentru mezoterapie sunt alese și combinate de către medic în raport cu afecțiunea pacientului, realizând o terapie individualizată. Tehnica utilizează ace foarte fine și asigură penetrarea optimă a substanțelor, în derm, îmbunătățind structura și aspectul pielii în 24-72 ore. Injectările se fac la nivelul ariei de tratament, la distanțe cuprinse între 1-3 cm, cu ajutorul unor seringi cu ace sterile extrem de subțiri și scurte, sau cu ajutorul unor dispozitive cu microace, iar cantitatea de substanță folosită per injecție poate varia de la 0,1-0,5 ml.

Efectuarea a 4-6 ședițte de mezoterapie la interval de 2-4 saptămâni, asigură o îmbunătățire de durată a aspectului pielii.

Metoda are riscuri minime, deoarece presupune injectarea locală a unor cantități mici de substanțe, pe o arie relativ redusă. Ca orice act medical, prezintă însă potențiale efecte secundare despre care pacientul trebuie sa fie avizat.

Dintre acestea, cel mai frecvent întâlnite sunt:

 

Deoarece mezoterapia este o tehnica neinvazivă, de obicei timpul de recuperare este foarte scurt (1-2 zile) și pacientii pot reveni la activitaățile cotidiene imediat dupa tratament.

 

Bibliografie:

  1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3513770/

  2. https://www.healthline.com/health/mesotherapy#recovery

  3. https://dermnetnz.org/topics/mesotherapy/

  4. https://charlottedermatologypa.com/11-ways-reduce-premature-skin-aging/

 

 

 

 

 

 

FacebookTwitterLinkedInYoutube





© Copyright 2024
Centrul medical Misca