LU-VI: 8:00 - 20:00
FacebookTwitterLinkedInYoutube

STUDII CLINICE

Home » Blog » STUDII CLINICE
09.02.2021

Studiile clinice sunt cercetări efectuate pe voluntari umani, necesare pentru a găsi răspunsuri la întrebări legate de efectele unui produs farmaceutic asupra organismului uman. În același timp, se poate afirma că studiile clinice pot verifica dacă un tratament deja implementat, este sau nu eficient pentru o anumită maladie. La aceste studii pot participa, deopotrivă subiecți sănătoși sau pacienți care se înscriu în mod voluntar pentru testare.

 

FAZELE STUDIILOR CLINICE

 

Studiile clinice sunt realizate în scopul evaluării de produse farmaceutice și sunt parcurg, cel mai frecvent, patru faze. Fiecare fază a studiului are scopuri diferite.

 

Cuprinde studii în care cercetătorii testează un medicament nou într-un grup restrâns de oameni pentru prima dată. Este evaluată siguranța tratamentului și se identifică efectele secundare. Voluntarii care participă la aceste studii sunt sănătoși sau pacienți diagnosticați cu diverse maladii.

 

Medicamentul nou este administrat unui grup mai mare de voluntari - pacienți, pentru a verifica dacă este eficient și pentru a-i evalua efectele.

 

Medicamentul nou este administrat unor grupuri mai mari de oameni. Cercetătorii confirmă eficiența, notează inclusiv efectele adverse, dacă există, și îl compară cu alte tratamente utilizate și colectează informații care vor permite medicamentului sau tratamentului să fie utilizat în siguranță.

 

Sunt studii care se desfășoara după ce medicamentul apare pe piață, după ce tratamentul a fost autorizat de către Agenția Medicamentului (ANMDM), furnizeazând mai multe informații despre tratament, riscuri, beneficii și cel mai bun mod de utilizare.

 

Bibliografie

https://studiiclinice.org/informatii-pacienti/definitie-studii-clinice/

FacebookTwitterLinkedInYoutube





© Copyright 2024
Centrul medical Misca